Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid (NHEV) per 2 oktober 2019 digitaal beschikbaar

Op woensdag 2 oktober 2019 is de lancering van de eerste versie van het Nederlands Handboek Evenementen Veiligheid (NHEV) op het congres Podia|Festivals|Evenementen
in TivoliVredenburg in Utrecht. Een digitaal exemplaar wordt overhandigd aan Hèrald van de Bunt (voorzitter VVEM) door Laura Bouwmeester (voorzitter van het bestuur van Stichting Evenementenhandboek)! Vanaf dat moment is het NHEV 1.0 digitaal en kosteloos beschikbaar op deze site (of bladerbaar via deze site) en binnenkort ook via het www.ifv.nl.

Het handboek is ontstaan vanuit de bundeling van directe kennis van experts uit het veld en de aangesloten gemeenten. Daarnaast is gecheckt met internationale guides en allerhande van toepassing zijnde documentatie.

Het HEV 2018 (Handboek Evenementenveiligheid) van het IFV en het NHEV sluiten integraal op elkaar aan. Beide partijen hebben daartoe samengewerkt en zullen deze samenwerking ook in de toekomst voortzetten.

Met het realiseren van de eerste versie van het NHEV willen we een kwaliteitsimpuls in de veiligheidsaanpak van evenementen geven door een gemeenschappelijk denkkader, naslagwerk en  referentiekader te bieden. Het is een dynamisch handboek, dat jaarlijks geüpdatet zal worden in samenwerking met de experts, de aangesloten gemeentes en het IFV. Het NHEV is geschreven en opgesteld voor en door evenementenorganisatoren, leveranciers, locaties, gemeenten, overige overheden en adviserende diensten.

Nieuwsbrief

1

Start en typen en druk op Enter om te zoeken